Echté Stiegl fans

Wij zijn Sem, Jan en Marcel. Wij zijn Stiegl fans. We skiën ieder jaar in Oostenrijk. We houden van de bergen. We brengen ook graag onze zomervakantie door in de Alpen. En we drinken na het skiën of mountainbiken graag een lekker Stiegltje.

En hoewel we heel wat verschillende biermerken en biersoorten kunnen waarderen, drinken we het liefst Stiegl. Dit bier uit Salzburg vinden we niet alleen erg lekker, maar ook de filosofie van de brouwerij spreekt ons aan. Alles bij Stiegl draait om 'genieten van het leven', dat betekent dat begrippen als duurzaam, biologisch en circulair er al honderden jaren centraal staan.

We hebben de brouwerij in Salzburg inmiddels al vele keren bezocht. We mogen ons 'freunde von der brauerei' noemen.

Vrienden van de Stiegl Brouwerij

In 2014 zaten we op een warme juli-dag op een terras in Zell am See. We dronken een heerlijke Stiegl Goldbräu. Dat wilden we thuis ook! En inmiddels weten we dat een heleboel andere Nederlanders thuis ook weleens een Stiegltje willen drinken. In 2017 hebben we een webshop voor Nederland geopend.

In 2016 kregen wij de bijzondere eer om 'vrienden van de brouwerij' te worden. Onze inspanningen om Stiegl in Nederland meer bekendheid te geven worden heel erg gewaardeerd. De Oostenrijkse bierbrouwer werkt wereldwijd met agenten die in vrijwel alle gevallen voor Stiegl werken omdat ze iets hebben met het merk en het bijzondere bedrijf.

525 Jarige jubileum

In de zomer van 2017 vierde Stiegl haar 525 jarig bestaan. Sinds 1492 wordt er in Salzburg bier gebrouwen. Daarmee behoort Stiegl tot de oudste bierbrouwers in Europa. Wij waren uitgenodigd om twee dagen aanwezig te zijn bij de festiviteiten.

We hebben kennis gemaakt met Oostenrijkse, Duitse, Engelse, Italiaanse, Canadese, Amerikaanse en zelfs Israëlische Stiegl-fans.

Stiegl is een echt familiebedrijf. Dat merk je aan de bijzondere sfeer. De brouwer doet veel voor haar medewerkers waardoor je een sterke onderlinge verbondenheid voelt. Ze vormen een soort familie. Velen werken er al hun hele leven. We werden gedurende het jubileumfeest twee dagen lang als VIP behandeld. Als je een keer in de buurt bent van Salzburg, moet je de brouwerij echt een keertje bezoeken. 

 

Fans voor fans

Als 'vrienden van de brouwerij' delen we de passie voor een prachtig biermerk. De naam van ons agentschap is Amici Bracino, Latijn voor vrienden van de brouwer. In de webshop verkopen we alleen Stiegl bier en Stiegl merchandise. De webshop is bedoeld voor Stiegl fans en bierliefhebbers. 

Natuurlijk willen we ook graag dat je Stiegl kunt drinken in je favoriete cafe of kunt kopen bij je slijter. Mocht je een horeca ondernemer kennen die geïnteresseerd is in Stiegl, laat het ons dan gerust weten. Ben jezelf horeca ondernemer, dan helpen we je graag zodat je Stiegl via je eigen distributeur kunt bestellen. Op deze website proberen we Stiegl fans te informeren waar ze Stiegl kunnen drinken. 

Levertijd en beschikbaarheid

In de webshop vermelden wij van alle producten de actuele voorraad. Tweemaal per week verzenden wij de bestellingen. Houd dus rekening met een levertijd van ca. 3-4 dagen.

Fans hebben een streepje voor

Omdat we de webshop zijn gestart voor Stiegl fans, willen we je graag leren kennen. Laat je gegevens achter zodat we je op de hoogte kunnen houden van speciale acties en nieuwe producten.

Waar Stiegl bier te vinden is